Referinte de presa - albumul ONCE

"Once" abunda in doua elemente foarte importante: originalitate si inspiratie. Puteti intelege in timp ce ascultati albumul, ca fiecare piesa este compusa in circumstante diferite, fiecare cantec te pune in fata unor intrebari interesante, in fine fiecare cantec vizeaza perfectiunea. E frumos sa fim martori felului in care NIGHTWISH lasa in urma trecutul si pasesc in secoulul XXI." 
                                                                                                Musical Discoveries, iunie 2004

"Este albumul care nu va va face sa apasati butonul "next" al player-ului dvs. Trebuie sa-l ascultati de la inceput pana la sfarsit, fara intrerupere. Pentru mine, albumul semnifica a doua nastere a NIGTHWISH, de buna-seama un the best al anului 2004!"
                                                                                                Michael Dalakos, critic muzical
                                                                                                Nuclear Blast, iunie 2004

"In totalitate, "Once" este un album fantastic, o calatorie muzicala plina de frumusete si uimire. Dupa cum fiecare efort creativ de pana acum al trupei a avut ca rezultat noi albume, fiecare usor diferit de cel precedent, si acest album a urmat linia progresiva Nightwish, cu o excelenta majestuoasa. Fiecare auditie a albumului va va revela mai multa profunzime si frumusete, si va va acapara din ce in ce mai mult. Vi-l recomandam cu caldura!"
                                                                                                Metal Rules, iunie 2004