WARMING UP PARTY – LACRIMOSA

Miercuri, 21 iunie, la RocKULTURA, Lenti Chiriac, Club A si Fundatia Aquarius (dupã concertele cu Nightwish si Therion, persistã în a face cunoscut goticul simfonic în România) prezintã WARMING UP PARTY – LACRIMOSA, un preview la concertul ce va avea loc la Sala Polivalentã în data de 1 iulie.

Seara va debuta cu proiectia unuia dintre cele trei dvd-uri înregistrate de trupã. ANTOLOGIA LACRIMOSA – “Musikkurzfilme, 2005”. Pe parcursul noptii vor rula piese de pe toate cele 15 albume ale trupei si vor avea loc concursuri.
Zece rockeri vor merge gratuit la concert, în urma acestora.

Proiectia dvd-ului în acest cadru este o premierã în România.

În 16 ani de activitate, Lacrimosa a înregistrat doar 3 dvd-uri, pentru cã nu imaginea este ceea ce îi preocupã pe membrii trupei. Au fost însã, mult mai vrednici la capitolul înregistrãri audio: 15 LP-uri, 6 single-uri.

Consideratã una din fondatoarele goticului simfonic, Lacrimosa va veni pentru prima datã în România. Povestea a început ca un proiect solo al lui Tilo Wolff – compozitor, aranjament muzical, orchestratie si interpretare, unul din marile nume emblematice ale goticului simfonic, la care în 1994 s-a alãturat Anne Nurmi, claviaturã si voce, care venea de la trupa finlandezã Two Witches.

Încã din 1999 pe albumul „Elodia” (operã în 3 acte), Lacrimosa a realizat o
colaborare de excepþie cu London Symphonic Orchestra. Nu mai putin de 187 muzicieni au lucrat pe parcursul a 14 luni pentru realizarea acestei opere rock de o diversitate componisticã incomparabilã. Vânzãrile de albume si turneele de promovare în Europa si America de Sud au propulsat formatia în rândul celor mai cunoscute trupe internationale de gotic-simfonic.

Numele a fost ales sub inspiratia Recviem-ului mozartian – LACRIMA MOSA a devenit LACRIMOSA. Asadar, formatia ne propune o cãlãtorie în adâncimi sufletesti încã neexplorate, cãlãuzitã de lumina interioarã a unui artist de exceptie: “Printul abisurilor sufletului uman” - Tilo WOLFF.

Contact:

Gabriela David
PR Manager
0723 379 026
gabi@cluba.ro
www.cluba.ro