Cateva precizari, dupa concertul LACRIMOSA de la Arenele Romane:

1. Schimbarea locatiei

Desi concertul LACRIMOSA a fost initial planificat la Sala Polivalenta, cu putin timp inainte de concert, in conditiile caniculare ale sfarsitului lunii iunie, am decis schimbarea locatiei. Hotararea noastra a avut loc in perioada de maxima canicula, cand previziunile nu anuntau ploi de asemenea anvergura in Bucuresti. Anuntarea schimbarii locatiei s-a facut prin toate canalele disponibile: comunicat de presa, radiouri, afise si emailuri trimise celor din baza noastra de date. Este adevarat, sambata 1 iulie a plouat (nu si in timpul concertului). Cine doreste, poate sa puna acest lucru in responsabilitatea organizatorilor...

2. Intarzierea deschiderii usilor

Intarzierea deschiderii usilor si inceperii concertului este, fara putinta de tagada, principala deficienta in buna desfasurare a concertului. Intarzierea s-a datorat faptului ca aducerea si montarea echipamentelor de sunet si lumini s-a facut fara sa se respecte orele convenite, ceea ce a facut imposibil sound-checkul la ora stabilita. Faptul ca a plouat torential mai bine de doua ore a ingreunat montarea si ridicarea instalatiilor de lumini. Echipa tehnica germana nu a facut nici un rabat la calitate pentru obtinerea unui sound comparabil cu prestatia obisnuita a trupei. De-abia in jurul orei 19.30, trupa a avut conditiile tehnice indeplinite pentru a putea trece la repetitia propriu zisa. Intrucat regula este ca repetitiile se fac fara public, am fost in imposibilitate de a permite accesul la ora stabilita.

3. Feedback-ul trupei

Atat domnul Tilo Wolff, cat si trupa si inginerii de sunet ne-au comunicat dupa concert: impresia lor a fost foarte buna, au fost incantati de eforturile Fundatiei Aquarius ca promotori, au fost multumiti de reactia publicului roman si au apreciat calitatea evenimentului ca fiind apropiata de concertele desfasurate in conditii normale in Europa. “A very good show, with a very warm and nice audience, but it was a long and hard way to get the show ready!” Inainte de concert, Tilo si-a exprimat temerea ca publicul de aici va fi retinut sau timid. Dupa interactia superba care a durat doua ore, timp in care romanii au cantat electrizati, au strigat, aplaudat, scandat frenetic, ba chiar si-au sters lacrimile, Tilo Wolff si Lacrimosa au fost fericiti: bucuria lor si euforia de dupa concert s-a suprapus cu extazul publicului. La unison, au declarat ca doresc sa se revina in Romania cu prima ocazie, lucru confirmat oficial ieri seara de catre impresarul trupei din Germania.

In amintirea unui concert de tinuta, va punem la dispozitie playlistul (link) iar in in zilelele care urmeaza vom posta mai multe fotografii si un film pe site. Deocamdata, gasiti pe http://concerte.rockul.info/lacrimosa-concert-pictures fotografii de buna calitate din concert.

Echipa Aquarius