THERION - fondatoarea stilului opera/gotic simfonic, alaturi de prestigioase voci clasice ale marilor scene de opera din lume sustine un concert simfonic de inalta tinuta pe 9 decembrie, la Sala Palatului din Bucuresti.

 
         
 

Bucureşti, 24 octombrie 2006 :

Fondatoarea stilului opera/ gotic simfonic, trupa cu cele mai bine vandute albume in domeniu (1996 şi 1998)‚ formatia suedeza Therion va concerta din nou la Sala Palatului din Bucureşti, pe 9 decembrie 2006, de data aceasta alaturi de 170 muzicieni din Suedia, Germania, Austria si Romania. Evenimentul are loc dupa succesul de public si critica stabilit de Therion la Bucuresti anul trecut.
   
       
         
 

Therion s-au impus la nivel mondial ca fondatori ai stilului opera/ gotic simfonic. Pentru spiritul inovator si originalitatea compozitiilor sale, Christofer Johnsson, mastermind Therion, este adesea comparat cu Igor Stravinsky.

Therion va urca pe scena Salii Palatului alaturi de prestigioase voci clasice care au concertat pe cele mai renumite scene de opera din lume (Scala, Carnegie Hall, Opera din Viena) si de formatiile Radio, cunoscute pentru experienta lor concertistica: Corul Academic si Orchestra Nationala Radio.

ermanul Markus Stollenwerk, dirijorul evenimentului, a mai participat la proiectul similar de realizare a albumului simfonic al formatiei “Rage” – Lingua Mortiis. In decembrie, in premiera mondiala publicul roman va audia faimoase piese clasice ale unor compozitori celebri in versiune Therion, alaturi de piese Therion in prima auditie simfonica.

 
         

“Therion Goes Classic” face parte dintr-un proiect intitulat ““Ars musicae, ars medicinae – muzica impotriva cancerului”, sustinut de Fundatia Aquarius, la initiativa Therion. In urma desfasurarii concertului fondurile sunt destinate unui proiect de terapie pentru copiii afectati de cancer din Romania.

Proiectul este realizat cu sustinerea Ambasadei Suediei in Romania si este recomandat de Ambasadele Austriei si Germaniei la Bucuresti. Concertul de la Bucuresti este primul dintr-o serie ce va fi reeditata la Viena in 2007.
         
 

Biletele se vor pune in vanzare incepand cu 27 octombrie, la Magazinul Muzica, Sala Palatului, Magazinele Diverta din Bucuresti si provincie, si pe www.concerte.fundatia-aquarius.ro

Preturile biletelor sunt:

Categoria a III-a - 89 RON (sectoarele J, K, L, M)

Categoria a II-a - 195 RON (sectoarele F&G: 1-27)

Categoria I - 245 RON (sectoarele A:11-33; B,C: 11-33; D, E))